Naujienos

2016.04.02 – 03 d. Šiaulietės iš Europos karatė šotokan čempionato grįžo su medaliais!!!

Balandžio 02 – 03 dienomis Niurnbergo mieste – Vokietijoje vyko 6 – tas SKDUN Europos šotokan karatė čempionatas, kuriame dalyvavo 600 sportininkų iš 23 europos šalių (Airijos, Anglijos, Azerbaidžiano, Baltarusjos, Belgijos, Bulgarijos, Čekijos, Gruzijos, Rusijos, Rumunijos, Serbijos, Olandijos, Lenkijos, Latvijos, Lietuvos, Vokietijos, Vengrijos, Švedijos, Šveicarijos. Lietuvos rinktinei atstovavo sporto klubo „Baltasis tigras“ sportininkės: Kamilė Ščiukaitė (11 m.) ir Gabrielė Genčauskytė (13 m.)

Sporto klubo „Baltasis tigras“ sportininkės varžėsi kovų rungtyse. Kamilė dalyvavo 10-11m. amžiaus kovų grupėje. Sportininkė laimėjos dvi kovas ir pusfinalio kovoje susitiko su sportininke iš Rumunijos. Visą kovą šiaulietė turėjo iniciatyvą, bet kovos pabaigoje rumunė iškovojo vieną tašką. Lietuvos sportininkė iškovojo bronzos medalį.

Gabrielė Genčauskytė kovojo 12-13 m. grupėje. Šiaulietė įveikė atrankos turnyre visas varžoves ir finale susitiko su sportininke iš Bulgarijos. Gabrielė finale pademonstravo puikią kovos techniką ir iškovojo aukso medalį. Sportininkei tai buvo pirmosios tokio aukšto rango varžybos.

Treneris Egidijus Daknys džiaugiasi puikiais sportininkių rezultatais. Šios sportininkės yra perspektyvios, kurios ateityje tarp jaunimo ir suaugusių gali pasiekti aukštų sportinių rezultatų Europos ir pasaulio čempionatuose.

Nuotraukoje klubo „Baltasis tigras“ sportininkės: iš kairės Kamilė Ščiukaitė ir Gabrielė Genčauskytė.