Naujienos

2015.04.25 IJKA Pasaulio taurės shotokan karatė čempionatas

Turkijoje, Stambulo mieste vyko IJKA (Tarptautinė Japonijos Karatė Asociacija) pasaulio taurės shotokan karatė čempionatas, kuriame dalyvavo apie 400 sportininkų iš 20-ties pasaulio šalių. Lietuvą atstovavo dešimt Lietuvos karatė asociacijos rinktinės sportininkų iš jų penki sportininkai iš Šiaulių karatė klubo „Baltasis tigras“ ir vienas sportininkas iš Radviliškio klubo „Rytų kovotojas“. 
Azartiškoje vaikinų 16 – 17 m. komandinėje kumite rungtyje Lietuvos komandą atstovavo trys sportininkai: šiauliečiai Marius Arlikevičius, Matas Žymantas ir radviliškietis Einius Novičenko. Įveikę visus varžovus lietuviai finale susitiko su stipria Turkijos komanda. Po dramatiškų kovų 2:1 laimėjo lietuvaičiai tapdami šios rungties čempionais. Po šios pergalės lietuvos komandą sveikino kitų šalių vadovai ir teisėjai, kai kurie pirmą kartą sužinojo, kad tokia šalis yra Lietuva.
Labai gerai individualiose rungtyse sekėsi Matui Žymantui. Šiaulietis 14 – 15 m. kata ir kumite rungtyse buvo neiveikiamas ir iškovojo čempiono titulus. Marius Arlikevičius 16 -17 m. kata rungtyje iškovojo antrąją vietą nusileisdamas balais sportininkui iš Gruzijos. Gerai kovose sekėsi radviliškiečiui Einiui Novičenko. Sportininkas 16-17 m. grupėje virš 76 kg. iškovojo antrąją vietą. Šiaulietė Gabrielė Lešinskaitė 16 – 17 m. grupėje kumite rungtyje virš 57 kg. iškovojo trečiąją vietą, pusfinalyje nusileido sportininkei iš Turkijos. Pats jauniausias Lietuvos rinktinės narys šiaulietis Deimantas Jurgutavičius 12 – 13 m. grupėje kata rungtyje iškovojo vicečempiono titulą. Sportininką aplenkė tik rusas. Klubo instruktorius Dovydas Žymantas kata rungtyje virš 18 m. iškovojo trečiąją vietą. Šioje rungtyje pirmąją vietą iškovojo japonas, antrąją laimėjo sportininkas iš Donecko. Japonijos rinktinė įspūdingai laimėdavo individualias ir komandines rungtis.
Lietuvos rinktinės treneris ir klubo „Baltasis tigras“ vadovas džiaugiasi Lietuvos sportininkų pasiekimais IJKA pasaulio taurės karatė čempionate. Šios pergalės yra įrodymas, kad Šiaulių apskrities sportininkai yra aukščiausio meistriškumo galintis siekti pačių geriausių rezultatų pasaulio ir Europos čempionatuose.